Expositie Bart Vankrunkelsven & Claudia Zenk

Op onze voormalige locatie aan de Fabrieksstraat in Budel organiseerden wij regelmatig exposities. Zo ook voor Bart Vankrunkelsven & Claudia Zenk

NIEUWS

Expositie Beeldentemmers

12/04/2019hacweekblad

December 2018, 100 jaar na de grote oorlog, staan Bart Vankrunkelsven (België) en Claudia Zenk (Duitsland) tegenover en naast elkaar.Expositie Beeldentemmers

13-12-2018 15:40 – Ingezonden door Redactie

December 2018, 100 jaar na de grote oorlog, staan Bart Vankrunkelsven (België) en Claudia Zenk (Duitsland) tegenover en naast elkaar. In deze expositie is er een groot contrast tussen het abstracte, grafische werk van Claudia, en het organische 3D werk van Bart. De expo loopt van 16 december tot 20 januari.
De (kinetische) sculpturen van Vankrunkelsven vinden hun oorsprong bij het zoeken en samenstellen van oude materialen en afgedankte objecten. Soms ontstaan ze vormelijk en volgt het verhaal dan weer is het net het tegenovergestelde. Door ze uit hun oorspronkelijke context te trekken en ze tot een ander geheel te brengen, probeert hij ze nieuw leven in te blazen. Dit nieuwe leven vertaalt zich dikwijls in een mechanische beweging. Deze bricolage van verschillende materialen, onderdelen en ideeën vertalen zich in een surrealistisch beeld van hoe hij de dingen ervaart die zich rondom hem en in de wereld afspelen. Soms humoristisch of grappig, dan weer confronterend of bizar.
Claudia Zenk woont en werkt in Keulen. Sinds 2000 is zij autonoom kunstenaar. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van collage en typografie. Naast verschillende groeps- en solotentoonstellingen in binnen en buitenland was ze docent aan de kunstacademie. Sinds 2014 heeft ze haar eigen studio/galerie in Keulen: Kunst Im Gang. De galerie is geopend in het weekend en op afspraak. Voor actuele informatie en data: www.beeldentemmers.nl


Beeldentemmers, make your world bigger!


Welkom bij Beeldentemmers! Angeline Maas en Jorrit de Kort ontdekken na hun eerste ontmoeting in 2015 al snel de kracht van hun samenwerking. Twee kunst & cultuur-enthousiasts die volledig in hun flow raken door het creëren van kunst. Ook door het inspireren van anderen, van kleine successen, van het organiseren van grootse festivals, van het schrijven van liedjes tot het bouwen van belevingstochten..

Een hoge dosis creativiteit, vakmanschap en technische skills combineren we met een nuchtere no nonsens instelling: Aanpakken, doorgaan, trial & error, niets is onmogelijk. En dat alles overgoten met een grote dosis Wanderlust…

Tijdens onze reizen ontdekten we dat de mooiste bestemmingen binnen handbereik liggen. Om nieuwe werelden te ontdekken hoef je niet ver te reizen, ze zitten al in je! En natuurlijk helpen wij je graag bij het ontdekken hiervan..