Expositie Stef Fridael

Op onze voormalige locatie aan de Fabrieksstraat in Budel organiseerden wij regelmatig exposities. Zo ook voor Stef Fridael

NIEUWS

Expositie Stef Fridael

12/04/2019hacweekblad

Op 3 februari opent de eerste expositie van 2019 bij Artspace en Galerie Beeldentemmers in Budel. “Fortune favors the Brave”, schilderijen door de Eindhovense schilder Stef Fridael.Expositie Stef Fridael

03-02-2019 12:48 – Ingezonden door Redactie

Op 3 februari opent de eerste expositie van 2019 bij Artspace en Galerie Beeldentemmers in Budel. “Fortune favors the Brave”, schilderijen door de Eindhovense schilder Stef Fridael. In zijn kunst gaat het vooral om de instincten van levende wezens. Angst, lust, veiligheid, misbruik, moed, met andere woorden macht, prestige en status met de maatschappij en zijn subculturen als onuitputtelijke bron van inspiratie. Voor zijn werk gebruikt hij vaak beelden uit zijn omgeving in een context gedicteerd door tv, internet en andere media. Zijn omzwervingen in landen als Indonesië, Canada, Noorwegen, Koeweit, Irak, Afghanistan, Kosovo en Bosnië hebben hier ook een bijdrage aan geleverd. De titel van de expositie refereert aan zoals Stef het omschrijft aan het “russisch roulette moment” waarbij hij als een action painter het werk weer wil vernietigen. Eigenlijk in navolging op Francis Bacon die zich omdraaide en met verf ging gooien dat dan ergens op het doek terecht kwam, puur instinctief, irrationeel. De kans dat je het werk vernietigd is 50/50 maar het geluk is aan hen de echt durven! De vernissage is op zondag 3 februari, waarbij de opening wordt verzorgd door middel van een performance van Kim de Weijer om 15.00 uur. Beeldentemmers is geopend in het weekend en op afspraak. Zie voor openingstijden en data onze website: www.beeldentemmers.nl


Beeldentemmers, make your world bigger!


Welkom bij Beeldentemmers! Angeline Maas en Jorrit de Kort ontdekken na hun eerste ontmoeting in 2015 al snel de kracht van hun samenwerking. Twee kunst & cultuur-enthousiasts die volledig in hun flow raken door het creëren van kunst. Ook door het inspireren van anderen, van kleine successen, van het organiseren van grootse festivals, van het schrijven van liedjes tot het bouwen van belevingstochten..

Een hoge dosis creativiteit, vakmanschap en technische skills combineren we met een nuchtere no nonsens instelling: Aanpakken, doorgaan, trial & error, niets is onmogelijk. En dat alles overgoten met een grote dosis Wanderlust…

Tijdens onze reizen ontdekten we dat de mooiste bestemmingen binnen handbereik liggen. Om nieuwe werelden te ontdekken hoef je niet ver te reizen, ze zitten al in je! En natuurlijk helpen wij je graag bij het ontdekken hiervan..