Expositie Ine Lammers en Lei Hannen

Op onze voormalige locatie aan de Fabrieksstraat in Budel organiseerden wij regelmatig exposities. Zo ook voor Ine Lammers en Lei Hannen

Afbeelding
De expositie bij Beeldentemmers, foto: Hester Heijmans

De expositie bij Beeldentemmers, foto: Hester Heijmans (Foto: )

Uitzonderlijke kunst bij galerie Beeldentemmers

Door: l.raats   donderdag 25 april 09:00 – 2019  

Uitzonderlijke kunst bij galerie Beeldentemmers

Vanaf 20 april is er bij de Beeldentemmers galerie aan de Fabrieksstraat weer een nieuwe expositie te bewonderen. Maar liefst drie kunstenaars exposeren hun schilderijen en kunstwerken. De exhibitie is nog te adoreren tot en met 19 mei.

Door Hester Heijmans

Voor wie Beeldentemmers nog niet kent; Beeldentemmers is de plek voor kunst, workshops en vergaderen. Op de Fabrieksstraat nummer 68 te Budel staat een prachtig, in het oogspringend, glazen gebouw dat zich bij uitstek leent voor exposities, presentaties en workshops. De galerie biedt wisselende exhibities aan die aan worden gevuld met de vaste collectie. De eigenaren Angeline Maas en Jorrit de Kort bieden ook eigen kunstwerken aan.

Lokale kunst

Momenteel worden er creaties getoond van de drie kunstenaars Ine Lammers, Lei Hannen en Ciel van den Heuvel. Zowel Lammers als Van den Heuvel uiten zich in de schilderkunst. De Vlaamse Lammers staat bekend door haar kunst waarin de vrouw centraal staat. Haar schilderingen zijn rauw op het gebied van eerlijkheid. In de galerie wordt haar collectie genaamd Morphic Resonance geëxposeerd.

Van den Heuvel haar kunst is daarentegen abstract. Ze maakt veel gebruik van kleur. Daarnaast is voor haar de vorm en tegelijk de compositie sfeerbepalend. Haar werken hebben uitdrukkelijk geen titels. ‘Ik hoop dat mijn werk de kijker uitnodigt een zoektocht te beginnen in zijn eigen belevingswereld’, zo laat Van den Heuvel weten op haar eigen site.

Hannen zijn werk is daarin afwijkend. Keramiek biedt hem een onbegrensde vrijheid. De laatste jaren gebruikt Hannen nieuwe materialen in zijn werk. Zo is tijdens deze expositie ook gebruik gemaakt van bijvoorbeeld staal. Veel van zijn kunstwerken zijn gemaakt in de vorm van dieren, onder andere stieren.