Emergency Lane

Op de foto zie je Mina, 36 jaar oud en afkomstig uit Teheran. Kapster, pianodocent en samen met haar man gevlucht uit Iran. Binnen een half jaar maakte ze zich de Nederlandse taal eigen en op dit moment helpt ze als vrijwilliger op het AZC met allerlei klussen en maakt ze muziek met de kinderen.

In het najaar van 2019 stonden de lokale media bol van de negatieve berichten omtrent het AZC in Cranendonck. Overlast bij lokale winkeliers, vechtpartijen, en andere berichten die vooral op social media enorm veel negatieve reacties opriepen. Wij, Conny Box en Angeline Maas bundelden onze krachten en besloten om op zoek te gaan naar de verhalen achter de vluchtelingen, de vluchtelingen voor te stellen en samen met hen een tentoonstelling te bouwen, die reist door verschillende dorpskernen en burgers en vluchtelingen met elkaar in contact brengt.

Dit project, wat we lokaal uitvoeren, met ondersteuning van het Prins Bernard Cultuurfonds en Rabobank Weerterland, brengt ons met de halve wereld in contact. Ook de samenwerking met andere kunstenaars, in dit geval met fotografe Conny Box, brengt ons steeds weer nieuwe invalshoeken en inspiratie.  Leren met elkaar samen te werken als creatief ondernemer, en elkaars wereld vergroten, elkaar scherp te houden en vooral samen op pad gaan en betekenisvol te werken.

Foto’s: Conny Box FotografieBeeldentemmers, make your world bigger!


Welkom bij Beeldentemmers! Angeline Maas en Jorrit de Kort ontdekken na hun eerste ontmoeting in 2015 al snel de kracht van hun samenwerking. Twee kunst & cultuur-enthousiasts die volledig in hun flow raken door het creëren van kunst. Ook door het inspireren van anderen, van kleine successen, van het organiseren van grootse festivals, van het schrijven van liedjes tot het bouwen van belevingstochten..

Een hoge dosis creativiteit, vakmanschap en technische skills combineren we met een nuchtere no nonsens instelling: Aanpakken, doorgaan, trial & error, niets is onmogelijk. En dat alles overgoten met een grote dosis Wanderlust…

Tijdens onze reizen ontdekten we dat de mooiste bestemmingen binnen handbereik liggen. Om nieuwe werelden te ontdekken hoef je niet ver te reizen, ze zitten al in je! En natuurlijk helpen wij je graag bij het ontdekken hiervan..