ScHoot!

S©hoot!

Op 3 december verschijnt het boek “Schoot!” , portret van een dorp. 180 pagina’s zwart/wit fotografie over het leven, in het grensdorp Budel-Schoot.

Kunstenaar Angeline Maas groeide op in het dorp, en liep al een aantal jaren rond met het idee een portret te maken van het dorp waar ze haar jeugd doorbracht.  “Schoot is een bijzonder gewoon dorp, zoals er zoveel zijn in Nederland. De schoonheid vinden in het alledaagse, het voor de hand liggende en je laten verrassen door wat je denkt te kennen maar waar toch nog veel nieuws te ontdekken is blijft voor mij als kunstenaar een belangrijk uitgangspunt”.   

Samen met Jorrit de Kort ging ze op de straat op, op zoek naar alles wat hun oog en aandacht kon vatten. Dit boek is een ode aan het dorp, haar inwoners, maar ook een oproep om eens met een andere blik te kijken naar de wereld om je heen. Je hoeft niet altijd ver te reizen om een nieuwe wereld te ontdekken.

Het boek Schoot is online verkrijgbaar via www.beeldentemmers.nl/schoot en vanaf 3 december bij PLUS supermarkt Budel-Schoot. Het boek wordt gepresenteerd tijdens de uitvoeringen van Schootitief op 20 en 21 december.

Waar een klein dorp mooi in kan zijn. Voor ons fotoboek over Budel Schoot hebben we vandaag de eerste portretten geschoten van bekende en minder bekende Schootenaren. We hebben er al een heel aantal op ons lijstje staan, maar weet jij iemand die niet mag ontbreken? Mail of bel ons dan!

https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/kunstenaars-willen-budel-schoot-eren~ae556537/